vrijdag 19 juni 2009

WAT PHRATHAT DOI SUTHEP TEMPEL. CHIANG MAI THAILAND.THAILAND. CHIANG MAI.

WAT PHRATHAT DOI TEMPEL.De What Phrathat Doi Duthep is een boeddhistische tempel in de provincie Changwat Chiang Mai in Thailand.
De tempel staat op een afstand van 15 km (hemelsbreed 6 km) van de stad Chiang Mai op de berg Doi Suthep waarop de tempel is gebouwd. De tempel wordt door de Thaise bevolking als heilig beschouwd en is vanaf de parkeerplaats te bereiken via een trap met 309 treden. Voor wie de trap teveel is om naar boven te gaan bestaat er de mogelijkheid om met een lift naar boven te gaan.


Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai. Over de oorsprong van de tempel zelf zijn verschillende verhalen in de omloop. Een ervan is dat het gebouwd is in 1383 toen de eerste stoepa werd gebouwd. In de loop der jaren werd de tempel uitgebreid en zijn er relikwieën aan toegevoegd. De tempel heeft een enorme collectie aan klokken welke allemaal een verschillend geluid voort brengen.

Het meest heilige op de tempelberg is een grote met plaatkoper beklede goudkleurige chedi (stoepa of pagode). In dit gedeelte van de tempel is het verplicht om bij het betreden de schoenen uit te trekken en verzorgd gekleed te zijn.
Op het tempelcomplex staan diverse kleinere chedi's, beelden, bellen en relikwieën welke een zowel boeddhistische als een hindoeïstische achtergrond hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten