zondag 17 juli 2011

TROI JOURS MERVEILLEUX PARIS. [DIMANCHE (1).]


DRIE FANTASTISCHE DAGEN IN PARIJS.
MAANDAG DE REIS NAAR PARIJS.Ondanks het slechte weer van de afgelopen week was het deze ochtend licht bewolkt en deed de zon zijn best om er doorheen te breken. Het beloofde een goed begin van de reis te worden. Na de brandstoftank volledig vol getankt te hebben reden we via de A2 in de richting van Maastricht. We hadden afgesproken om zoveel mogelijk gebruik te maken van de autowegen en zo ook een stuk tolweg in Frankrijk. Voor de stad luik sloegen we af in de richting van Namen en kwamen al snel een verkeersbord tegen met de aanduiding Parijs. De rit door België was afwisselend geweest, maar na het passeren van de Franse grens, waar natuurlijk weer een pascontrole moest zijn, kwamen we in het Franse landschap wat een zeer eentonig uitgestrekt landbouw gebied is. Bij een tankstation langs de autoweg een korte stop gemaakt op koffie te kopen en ons lunchpakket op te eten. Het was rustig herfstweer en de zon brak regelmatig door het lichte wolkendek heen. Op de weg was het vrij rustig, maar hoe meer we de stad Parijs naderden hoe drukker het werd.


Het was rond 14.15 uur toen we de rondweg van Parijs opreden en toen was het opletten geblazen dat we de goede afslag namen om zo gemakkelijk mogelijk naar ons hotel te kunnen rijden. Na de rivier de Seine te zijn overgestoken verlieten we bij Porte d'Italie de rondweg en reden via de Avenau d'Italie en Boulevard de l'Hospital naar de Seine oever om zo dan op Place St. Michel uit te komen. Door het één richtingsverkeer was het wel even zoeken en zo ontdekten we een parkeergarage vlak achter de Sorbonne op Reu Soufflot en besloten daar de wagen maar voorlopig onder te brengen, daar er nergens een behoorlijke parkeer gelegenheid was te vinden. Na alle waardevolle artikelen uit de wagen verwijderd te hebben gingen we te voet, voorzien van onze bagage, op weg naar het Grand Hotel de Suez, in afwachting hoe onze kamer er uit zou zien.


De ingang van het hotel lag enigszins verborgen tussen twee winkel etalages, maar om klokslag drie uur stonden we dan voor de balie en konden we de sleutel van kamer 501 in ontvangst nemen. De kamer lag op de vijfde verdieping, van het hotel, die we bereikten met een zeer kleine lift. Het zag er allemaal goed en schoon uit, zo ook de badkamer en de bedden waren goed en ruim. De kamer had een balkon met uitzicht over de Boulevard St.Michel en zowaar hadden we geen last van het verkeerslawaai.


Na onze bagage te hebben uitgepakt en opgeborgen gingen we om vier uur op stap om nog zoveel mogelijk van deze dag te kunnen genieten.
Het was een kwestie van de Boulevard St.Michel af te lopen en de Seine over te steken via Pont au Double naar Ile de la Cité en zo stonden we dan voor de Notre Dame de Paris.
Langs de Seine waren de boekenstalletjes nog open, maar daar konden we niets naar onze wens vinden.                                        [ zie vervolg Dimanche (2) De Notre Dame de Paris.]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten