zondag 17 juli 2011

TROI JOURS MERVEILLEUX PARIS. (Proloog.)
DRIE FANTASTISCHE DAGEN IN PARIJS.
PROLOOG.

De meeste muziekstukken en liedjes over de stad Parijs spelen zich af in de lente of de zomer.Je krijgt dan het gevoel alsof de stad in de overige seizoenen niet leeft of te bieden heeft, maar niets is minder waar.

Het was op een stormachtige avond in begin november, na een prachtig en zonnig najaar, dat de wind om het huis gierde en de alle moeite deed om de bladeren van de bomen te blazen. Het was beter binnen blijven met de verwarming aan.

Of het nu kwam, die avond, door de goede Franse wijn waarvan we zaten te genieten of door de film die we op de televisie hadden gezien die in Parijs afspeelde, we wisten het niet, maar dat we een paar dagen naar Parijs zouden gaan stond onveranderbaar vast.


Zo de volgende dag naar het reisbureau om een hotelletje te boeken niet ver van het centrum. Keuze was er genoeg uit hotels en prijsklas, maar uiteindelijk werd het een klein hotel vlak bij de Sorbonne in het Qautier Latin arrondissement 5 aan de Boulevard Saint-Michel 31.

Zo vertrokken we, met de auto, op een zondag in midden november om 10.00 uur in de ochtend naar Parijs. Natuurlijk hoopten we op redelijk goed weer om wat van deze stad te kunnen zien, maar mocht het weer tegenvallen, dan was er altijd nog genoeg binnen de muren van de vele musea e.d te bezichtigen.

          Het proeven van iets kan zowel letterlijk als figuurlijk en van beide kan men genieten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten