woensdag 27 juli 2011

LE VOYAGE DE RETOUR. [ MERCREDI (FIN.) ]DRIE FANTASTISCHE DAGEN IN PARIJS.

                DE REIS NAAR HUIS.

Na het parkeergeld van de garage te hebben voldaan, reden we de Seine bruggen ov er om zo langs de oostelijke Sedine oever naar de rondweg om Parijs te rijden. Via het verkeersplein Porte de Bercy kwamen we op de rondweg terecht en het was tegen drieën toen we de autosnelweg richting België opreden. Veel werd er niet gesproken en ieder was met zijn eigen gedachte bezig.


Er hing een lichte nevel en op sommige plaatsen lag er wat stuifsneeuw in de berm van de weg, maar dit nog maar het begin te zijn van het winterse weer op onze thuisreis.


Eenmaal in België begon de winterse ellende pas goed op de weg. Het bleek daar goed gesneeuwd te hebben en zodoende was er kwistig met zout gestrooid. De hierdoor ontstane drap in combinatie met de vorst deed de voorruit van de wagen, door de opgeworpen natte troep door tegenliggers en voor ons rijdende wagens, veranderde in een niet meer doorzichtelijk scherm.
Het zou allemaal niet zo'n probleem zijn geweest, als de ruitensproeiers hadden gewerkt, maar aangezien er nog geen antivries in het water tankje zat, was alles bevroren.
Steeds even schoon krabbend en goed uitkijkend reden we naar het eerst volgende tankstation, maar daar hadden ze het water reeds afgesloten vanwege de vorst en viel er dus weinig schoon te maken en om zo verder te rijden vonden we onverantwoord.


Uiteindelijk kregen we bij het tankstation een emmer te leen, na aankoop van antivries, en haalden daarin warm water bij het naast gelegen wegrestaurant. Zo wisten we alles te ontdooien en de ruit schoon te krijgen. Zo werd de reis verder voortgezet na dit koud oponthoud.

Ook in Zuid-Limburg lag de nodige sneeuw iets wat we niet verwacht hadden. Zo besloten we voor we doorreden naar huis eerst een lekker hapje te gaan eten in een ons bekende bistro met goede keuken. Ook het thuisfront werd in kennis gesteld, dat we weer in het land waren.


ZO EINDIGDE DE DRIE FANTASTISCHE DAGEN IN PARIJS.
EPILOOG.

Zo vernamen we, dat in de afgelopen dagen die we in Parijs hadden doorgebracht, het in het gehele land slecht weer was geweest. Het wegverkeer had veel last ondervonden van sneeuw en ijzel.
Na deze slechte weer omstandigheden te hebben vernomen, kwamen we tot de conclusie, dat we enorm geboft hadden met het weer en keken zodoende met nog meer plezier terug op de mooie winterse najaarsdagen in Parijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten