woensdag 1 september 2010

TRES HOMBRES. SAIL AMSTERDAM 2010.


TRES HOMBRES - NEDERLAND. 

     SAIL AMSTERDAM 2010.


Tres Hombres is een schoenerbirk met een zeiloppervlak van 315 m². Romp is komposiet en hout op stalen spanten. Het schip heeft een lengte van 32 m, een breedte van 6,4 m. en een diepgang van 3 meter. Laadvermogen 45 ton. De Tres Hombres is sinds december 2009 in de vaart.
De naam 'Tres Hombres' is geïnspireerd op de samenwerking van drie Nederlandse vrienden.


De vrienden waarna het schip is vernoemd willen aantonen dat de zeilende handelsvaart nog steeds toekomst heeft. Milieuvriendelijk is het zeker daar het zeilen nu eenmaal geen fossiele brandstof kost. Zij zal een vrachtdienst gaan onderhouden tussen Europa, de Atlantische Eilanden, het Caribisch gebied en Amerika. Ze wil de nieuwe ambassadeur voor de nieuwe zeilende handelsvaart worden. De vrachtdienst noemt men "Fairtransport", omdat ze duurzaam en schoon vrachtvervoer aanbiedt.


Door gelukkige samenloop van omstandigheden heeft men de hand kunnen leggen op een prachtige composiet gebouwde zeilromp. Ze is een van de eerste schepen welke door middel van tank sleepproeven ontwikkeld zijn.
Met haar fijne V-vormige onderwaterschip is ze meer ontworpen op snelheid en zeewaardigheid dan op laadvermogen. Dit vormt een solide basis om mee te beginnen, en bied ook een schat aan mogelijkheden om op volgende schepen verder te ontwikkelen.
Behalve de bemanningsaccommodatie zijn er ook twee passagiershutten en een ruim vooronder voor zes leerlingen.
Haar handzame schoenerbrik tuigage is geheel ontworpen naar de richtlijnen van de bekende zeilwetenschapper Middendorf.
Tres Hombres heeft een eigen website: www.svtreshombres.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten