woensdag 6 oktober 2021

OCEAN NETWORK EXPRESS. (JAPAN)

 


              EEN KLEUR DIE WEL 

          MOET OPVALLEN OP ZEE.





OCEAN NETWORK EXPRESS.

Ocean Network Express Holdings Ltd. (ONE) is een Japanse containertransport- en rederij die gezamenlijk eigendom is van de Japanse rederijen Nippon Yusen Kaihsa (NYK), Mitsui OSK Lines (MOL) en K Line.
ONE werd in in 2016 opgericht als joint venture en erfde de containervervoersactiviteiten van haar moedermaatschappijen wat overeenkomt met een gecombineerde vlootcapaciteit van ongeveer 1,4 miljoen TEU.


NYK controleert een belang van 38% in de joint venture, terwijl MOL en K Line elk 31% bezitten,

Na de start van bedrijfs- en verkoopactiviteiten in oktober 2017, begon het bedrijf in april 2018 te handelen, met een hoofdkantoor in Minato, Tokio, Japan, hoofdkantoor voor bedrijfsactiviteiten in Singapore en regionale hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Hong Kong en Brazilië, en verder lokale kantoren in 90 landen.

(ms. 'One Minato')

Op 2 april werd de One Minato, in opdracht van K Line en oorspronkelijk 'Minato Bridge' genoemd, als proef  in gebruik genomen vanaf Imabari Shipbuilding. Het schip heeft een capaciteit van 14.000 TEU en werd in de magenta kleur geverfd.

Op 15 mei werd het eerste magenta geverfde schip afgeleverd en toegevoegd aan de vloot, ook de containers kregen deze kleur met in het wit het logo.

                                            (ms. 'One Stork'.)

Op 12 juni 2018 is de nieuw gebouwde ONE STORK opgeleverd en te water gelaten vanaf Hiroshima, Kure Shipyard in Japan.
Het schip heeft een capaciteit van 14.000 TEU. Haar eerste reis vond plaats in de richting van de oostkust van Noord-Amerika, na het aandoen van verschillende havens in China, Hong Kong en Singapore.

In augustus 2018 bestelde de rederij meer dan 14.000 koelcontainers. Deze kregen de kleur wit en het logo in de kleur magenta. Hiermee werden gekoelde producten als fruit en groente vanuit alle streken op de wereld aangevoerd naar Japan als grootste afnemer.


Samen met Hapag-Lloyd, HMM Coo Ltd en Yang Ming marine transport Corporation in ONE lid van THE Alliance.
The Alliance is een alliantiegroep voor containervervoer die bedoeld is om 34 scheepvaartdiensten te leveren en maandelijks 81 verschillende havens over de hele wereld rechtstreeks aan te doen.

One besloot al heer nieuwe schepen en containers te schilderen in een herkenbare en opvallende magenta kleur. Het magenta kleurenschema is geïnspireerd op de kersenbloesembomen, een van de nationale symbolen van Japan, waar de moederbedrijven zijn gevestigd. Ook andere schepen in eigendom zullen ook magenta worden geschilderd.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten