dinsdag 31 december 2019

JAARWISSELING 2019 - 2020.

     2019 EEN JAAR WAARIN MEN 

WERELDWIJD MET UIT PROTEST 

           DE STRAAT OPGING.


2019.

Er was in dit afgelopen jaar geen land op deze wereld waar men niet de straat opging op te protesteren. De een was voor de ander tegen. De protesteerde vreedzaam en de ander moest er geweld bij gebruiken.
Het waren niet alleen protesten tegen politiek, oorlog, geweld en onderdrukking, maar vooral voor het behoudt van het leven op deze aarde door veranderingen van het klimaat wereldwijd.

 Maar tegenstrijdig is de mens om de ene dag zich druk te maken over het klimaat, maar vrolijk een paar dagen later voor een lang weekeinde het vliegtuig instappen naar warmere gebieden.
Laten we het komende jaar eerst maar eens beginnen met dat te behouden wat we reeds hebben.


Het was een jaar met grote hitte en langdurige regenval. Veel gebieden hadden te lijden door overstromingen en andere weer door de droogte door enorme bosbranden. Honger, oorlog en geweld deed honderdduizenden hun huis en land verlaten. Dit leidde weer tot een 'exodus' van mensen uit die gebieden, naar onze welvaart-staten. Overal was wel wat.

2020.

Laten we dit nieuwe jaar 2020 eens niet beginnen met goede voornemens, die we toch niet uitvoeren, maar met meer begrip voor elkaar in goede verstandhouding. Leer elkaar beter begrijpen, zeg elkaar gedag en praat met elkaar. Laat het dit jaar een jaar zijn met minder geweld thuis en buiten op straat.

Willen we gezonder leven, neem dan de fiets op ga lopen voor die paar boodschappen en laat het status symbool maar voor de deur staan of die nu wel of niet elektrisch wordt aangedreven.
Laat je afval niet achter in de vrije natuur, maar ruim het gescheiden op volgens de voorschriften.
Zo zijn er vele dingen die ons leven mooier kunnen maken voor de toekomst.

 ZIENENWETEN; 

WENST HIERBIJ AL DE BEZOEKERS VAN DIT WEBLOG EEN MOOI EN VOORAL EEN GEZOND NIEUWJAAR TOE.

EEN JAAR MET MEER VREDE EN VERSTANDHOUDING OP ONZE WERELD.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten