zondag 1 december 2019

NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN. DE REIS INDIA NAAR NEPAL. (DEEL 16)

EEN LANGE EENTONIGE REIS VAN 

   VARANASI NAAR LUMBINI. (16)




Het was deze ochtend vroeg uit de veren, een vroeg ontbijt en de koffers controleren bij de autobus, daar we een busreis gingen maken van 350 kilometer van Varanasi (5) naar om de grensovergang van India (6) bij Sonauli, om na deze gepasseerd te zijn verder te reizen naar Lumbini in Nepal.


We rijden door uitgestrekte landbouwgebieden, waar hoofdzakelijk rijst werd verbouwd, passeren kleine dorpen en rivieren en zo trekt het Indiase platteland aan ons voorbij. Ook het wegdek liet te wensen over. Er werd een lunch stop en enige toilet-stops gemaakt, maar veel was er niet te beleven onderweg. Zo bereikten we reeds tegen de avond de grensovergang in India.

Hier wachtte ons een verrassing, daar we laatste bus waren die was aangekomen, moesten we ruim een uur wachten eer we bij de emigratie van India ons uitreis stempel verkregen. Dit ging vreselijk langzaam, daar een klerk eerst alle gegevens uit het paspoort met pen noteerde en dit dan doorgaf aan zijn collega die er een stempel inzette.
Hierna moesten met onze bagage naar de emigratie van Nepal. Onze bus die we in India in gebruik hadden mocht niet de grens over om in Nepal te rijden. Het niemandsland tussenbeide grensposten, was een drukke straat met winkels en geparkeerde vrachtwagens en besloeg een paar kilometer.

Om deze afstand niet met onze bagage te moeten slepen over een wegdek vol putten en kuilen, charterde onze reisleidster enige fietstaxi's om de bagage naar onze volgende autobus te vervoeren, die na de emigratie controle van Nepal stond te wachten.
Zo traag als het stempelen verliep aan de Indiase zijde zo snel waren we klaar bij de Nepalese controle, en konden we onze bagage in de autobus laden.





Al was het dan al donker, een Welcome in Nepal kon nog worden gelezen.









NEPAL.


Met gemengde gevoelens lieten we India achter ons en het eerste wat ons opviel, was dat het zo stil was op de weg. In Nepal is het nutteloos gebruik van een claxon verboden.
 We vervolgden onze weg vanaf de grens (1) naar ons hotel in Lumbini, waar we vrij laat aankwamen na een dagreis van 12 uur.

Moe van de reis verkregen we de sleutels van onze kamers en konden, daar men de keuken langer openhield nog van een avondmaaltijd genieten en ons eerste lokale Nepalese bier.








Het was dan ook een goed koud geserveerd biertje wat zijn naam eer aandeed 'EVERST', een premium lager bier. 


       
           Zie vervolg: INDIA EN NEPAL VERKENNEN. NEPAL VLAG EN WAPEN. (DEEL 17)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten