dinsdag 3 december 2019

NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN. LUMBINI NAAR CHITWAN. (DEEL 20)

 

    EEN RIT VAN RUIM ZES UUR 

     OVER SLECHT WEGDEK. (20)


LUMBINI - CHITWAN  MACHAN RESORT.


We vertrokken deze ochtend rond tienen uit Lumbini (2) voor een rit van ruim 175 kilometer naar Chitwan (3) waan ons hotel-resort was gelegen, waar we twee nachten zouden verblijven. Na een stop om een ATM te plunderen, om er zeker van de zijn dat we voldoende geld op zak hadden begonnen we aan deze reis, met een lunch- en toilet-stop.

Het was maar een afstand van 175 kilometer, maar door de diverse wegwerkzaamheden en het slechte wegdek op veel plaatsen, was het niet erg opschieten. Een slingerende weg waarop de nodige overladen vrachtwagens stilstonden met een opgeblazen motor, die natuurlijk voor de nodige files zorgden. 












Zo passeerden we diverse dorpjes met langs de weg kleine kleurrijke tempeltjes, maar veel was er buiten niet te zien en lag iedereen een beetje weg te dommelen op zijn zitplaats.






Zo deden we over deze afstand toch ruim zes uur en was het in het late einde van de middag eer we in het resort aankwamen. het Machan Wildlife Resort, waar we twee nachten zouden verblijven.  Machan betekend tijger. 
Na het verkrijgen van de sleutel van de aaneen geschakelde kamers tussen het groen, was het wachten op onze bagage, waarna we aan het avond eten begaven en een goede nachtrust.
Een klein deel van de groep zou de volgende ochtend vroeg opstaan voor een wandelsafari onder begeleiding van een gids. De rest zou uitslapen en de ochtend indelen naar eigen wens en in de middag met terreinwagens op zoek gaan naar de Aziatische neushoorn.


Zie vervolg: INDIA EN NEPAL VERKENNEN. CHITWAN NATIONAAL PARK. (DEEL 21)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten