maandag 4 juni 2018

ZUID-AFRIKA RONDREIS. 'THE BIG FIVE'. (DEEL 3)

WILD ZUID-AFRIKA RONDREIS. 

           'THE BIG FIVE'. (3)DAG 1 - PRETORIA NAAR GRASKOP BIJ DE LONG TOM PASS.


Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt, maakten we eerst een stadstour door Pretoria, welke stad tegenwoordig de nieuwe Afrikaanse naam draagt Tshwane. 
Deze dag brachten we eerst een bezoek aan het Voortrekkersmonument. het Paul Krugerhuis en de Union Buildings (Gouvernementsgebouw) met het standbeeld van Nelson Mandela, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Aan deze drie bezoeken zal ik apart aandacht besteden.

Na het bezoek aan deze bezienswaardigheden verlieten via de N4 (Nationaalweg 4) Pretoria om naar de plaats Graskop te rijden in de Mpumalanga regio. Bij het plaatsje Belfast verlieten we de N4 en maakten een lunch stop bij een groot tankstation waarachter een terrein lag met wilde dieren. Dit werd onze eerste kennismaking met de neushoorn, impala en nyala.
Na deze stop reden we verder via de plaatsen Klipskool, Lydenburg en Sabie naar Graskop. Onderweg maakten we een korte stop in het plaatsje Dullstroom waar langs de weg de nodige winkeltjes stonden om de eerste aandenken van Zuid-Afrika te kopen en vers fruit, zoals sinaasappels en mango's dat werd aangeboden. 
Helaas regende het en werd het een korte stop.


In Graskop aangekomen namen we onze intrek in het Graskop Hotel waar we na een goed diner onze bedden opzochten om de fris aan onze tweede dag van onze rondreis te kunnen beginnen.
                                (Zie vervolg; VOORTREKKERSMONUMENT. (DEEL 4)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten