zaterdag 2 juni 2018

ZUID-AFRIKA RONDREIS. 'THE BIG FIVE'. (DEEL 2)

     WILD ZUID-AFRIKA RONDREIS. 

               'THE BIG FIVE'. (2)DE HEENREIS.

Het rechtstreeks vliegen naar een verre vakantiebestemming met een lijndienst is tegenwoordig niet meer te betalen. Door de opkomst van de vliegtuigmaatschappijen uit de Golf-Staten, die enorme staatssubsidies ontvangen en zeer goedkope brandstof is de concurrentie  moordend geworden.Zo maakten wij onze reis naar Johannesburg in Zuid-Afrika met Etihad Airways.
Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als thuishaven Abu Dhabi International Airport.

Etihad Airways vliegt met een vloot van 121 vliegtuigen, passagiers en vracht, op 120 bestemmingen hoofdzakelijk gelegen in het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika en India.
De maatschappij is geheel eigendom van de overheid van Abu Dhabi en werd in 2003 opgericht.

Na een treinreis van twee uur bereikten we Schiphol Amsterdam Airport, waar we drie uur voor vertrek aanwezig dienden te zijn om in vertrekhal 3 bij balie 20 in te checken voor onze vlucht naar Abu Dhabi, waar het twee uur later is dan in Nederland.
Na het vertrek om 21.25 uur en een vliegtijd van zes en half uur landen we op Abu Dhabi International Airport om 0.600 uur.

In Abu Dhabi hadden we een wachttijd van bijna vier uur eer onze vlucht naar Johannesburg zou vertrekken. Vier lange uren die je doorbrengt met slenteren door het zeer luxe ingerichte vliegveld met tax-free winkels waarin artikelen te koop worden aangeboden die een normaal inkomen niet te betalen zijn. Er is een gezegde: 'Het is niet alles goud wat er blinkt', maar dat gaat hier niet op. Om 09.55 uit Abu Dhabi vertrokken om te 16.30 uur lokale tijd (zelfde tijd als in Nederland) aan te komen in Johannesburg O R Tambo Airport.


Na het passeren van de immigratie en het verkrijgen van het eerste stempel van deze reis in ons paspoort, het ophalen van onze bagage, werden we in de aankomsthal opgewacht door onze reisleidster die ons de komende dagen zou vergezellen en ons in het Afrikaans alles zou vertellen.
Het bleek dat ons gezelschap uit zeven koppels bestond en er was dan ook ruim voldoende ruimte in de Mercedesbus voor 20 personen.
We verlieten Johannesburg en reden naar ons hotel voor de eerste overnachting in Zuid-Afrika.


Na een heerlijk verfrissende douche genoten we van onze eerste Zuid-Afrikaanse diner om daarna snel onze bedden op te zoeken voor een goede nachtrust.

                   
 
                       

                     (Zie vervolg; ZUID-AFRIKA RONDREIS. 'THE BIG FIVE'. (DEEL 3)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten