zaterdag 10 december 2016

FEESTDAGEN 2016 - 2017.


EEN TERUGKEREND GEBRUIK IEDER JAAR WEER.


FEESTDAGEN DECEMBER 2016.

We kennen de discussie, over hoe een 'zwarte' Piet er uit moet zien voorlopig voor een jaar afsluiten.
Voor je het weet is er een nieuwe discussie gaande over de paashaas. Je weet maar nooit met de ideeën van bepaalde politieke groeperingen in ons land.
De Sint uit de vakken en de Kerstman er in, het is niet bij te houden in de winkels. Maar dat er geld is uitgegeven, dat is een feit wat zeker is.


Maar goed, de tijd breekt weer aan voor het versturen van de Kerst- en Nieuwjaarswensen. De kaarten per post voor de oudjes onder ons die geen computer of een laptop bezitten en de rest met de elektronische post, de e-mail.
Een feit is zeker, met veel vrienden en kennissen elders op de wereld, dat  het verzenden van een e-mail kosten besparend is wat de aankoop van postzegels aangaat, die ieder jaar steeds weer duurder worden.
Maak het gewoon goedkoper en de omzet wordt groter, want wat is er leuker dan een lint vol mooie gekleurde kaarten met goede wensen. 
Over goede wensen gesproken: 'Vrede op aarde', dat kan je je bijna niet meer voorstellen.
Waar ook op deze wereld slacht men elkaar af. Is het niet om een politieke reden, dan wel om het geloof dat men aanhangt of een huidskleur.
Miljoenen mensen worden van huis en haard verdreven.
Men steekt de gevaarlijke zee over in wankele scheepjes, naar; wat men te horen krijgt als 'het land van melk en honing'  en men ziet dit dan als het 'beloofde land'.


Ook een 'goede gezondheid' durf je bijna je medemens niet toe te wensen, door de torenhoge opgedreven premies voor de ziektekosten verzekering en de daarbij komende eigen bijdrage, wat voor velen een maandloon is. Dan maar niet naar de dokter!

Helaas zijn het voor veel mensen geen prettige feestdagen. Rest mij nog de vraag; wat dan wel op de kerst- Nieuwjaarskaart of de e-mail te vermelden?

Laat ik het maar houden op:

IK WENS U, DAT WAT U GAARNE WENST VOOR HET KOMENDE JAAR 2017, DAN KOMT HOPELIJK DE REST VANZELF. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten