dinsdag 15 juli 2014

INDONESIË 2014; SIANTAR, SAMOSIR EILAND EN JAKARTA. (DEEL 3)

DE DAGEN VOOR DE BRUILOFT. (1)

INDONESIË 2014.

ZONDAG - MINGGU 22 JUNI 2014.


Na een verkwikkende nachtrust en een stevige mok koffie tubruk een verfrissend stortbad genomen. Onder koffie tubruk wordt verstaan een grote mok met een stevige schep zeer fijn gemalen koffie, een schep suiker en daarover kokendheet water. Even roeren en wachten tot het is afgekoeld om te drinken. Het is wel oppassen dat als de mok bijna leeg is, dat je de koffiedrap niet inslikt.

 Bij het binnenrijden de vorige dag hadden we een groot beeld zien staan wat bij een Boeddha tempel behoorde. Zo besloten we deze ochtend eerst een bezoek te brengen aan dit complex.
Rondom het meters hoge beeld stonden weer vier beelden en alles was gebouwd boven de tempel zelf.

Op het enorme open gedeelte staat onder een afdak een enorme gebedsrol en daartegenover hangt en enorme zware klok.
Even verder met het zicht op het enorm grote beeld een offerplaats waar wierook wordt gebrand. 
Het zag er allemaal zeer schoon en onderhouden uit.
Het enorme dak met de beelden wordt bij de ingang van de tempel ondersteund door vier zeer fraai open bewerkte zuilen.
Om het geheel ligt een smal water met lotusbloemen en een tuin vol met uit de beelden uit de vertellingen van Boeddha.

 Iets verder van het tempelcomplex verwijderd staan beelden uit de Chinese dierenriem waaruit ieder jaar een ander dier in de belangstelling staat. Wij kennen de sterrenbeelden voor iedere maand.

Na het bezoek aan de tempel naar de kapper gegaan, daar je er wel netjes geknipt uit wil zien op de bruiloft. Keurig geknipt met een hoofdhuid massage en daarna het wassen van het haar met nog een massage van hoofd en schouders, inclusief scheren koste nog geen €7,00 per persoon.


Na het bezoek aan de kapper weer naar de markt gegaan om de nodige inkopen te doen en bij de lokale supermarkt enige grote flessen Bintang bier te kopen voor een koele dronk in de avond op de waranda.
Ondanks dat het merendeel van de straten in het centrum van Siantar eenrichtingsverkeer is, is het een waar gekkenhuis.
De minibusjes stoppen daar waar het ze uitkomt om passagiers in- of uit te laden en veroorzaken de nodige opstoppingen in het verkeer, wat als reactie weer spontaan gebruik van de claxon veroorzaakt.Overal langs de weg, vaak voor de ingang van winkels staan stalletjes waar buiten iets te eten ook vers fruit te koop is. We zaten in het seizoen van de mango welke hier vrij klein is maar heerlijk smaakt en vol is met sap. 

Over het weer hadden we niet te klagen. De zon scheen volop en het was ruim 36 C. in de middag.
Eenmaal weer thuis de boodschappen uitgeladen en een heerlijk koud stortbad genomen.
Dit baden doe je door met een schepbakje, uit een grote bak vol met water, water over je uit te storten, daarna inzepen en weer lekker met bakkenwater je eigen afspoelen. Bij het warme weer sta je dan wel even bij de eerste bak koudwater wel even naar adem te happen.


In de avond heerlijk uit eten geweest bij een lokale Chinees. De gebakken kikkerpootjes waren een werkelijke delicatesse.
Het was voorlopig de laatste avond dat we buiten de deur zouden eten, daar de volgende dag de eerste gasten en slapers zouden arriveren voor de bruiloft. 

( Kleurrijke bakjes met een nog meer kleurrijkere inhoud en het rood zegt al meer dan genoeg hoe heet het is.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten