zondag 27 juli 2014

INDONESIË; JAKARTA - BOGOR - JAKARTA. 2014 (DEEL 15)

UITSTAPJE NAAR BOGOR.

INDONESIË 2014.

 MAANDAG - SENIN 7 JULI 2014.

Het was Hockey onze vriend opgevallen dat ik genoeg had van Jakarta en zo stelde hij voor nadat hij op de zaak was geweest, met ons met zijn wagen met chauffeur naar Bogor te rijden en de Puncak Pass.
Het was een zonnige ochtend maar enig blauw was er aan de lucht niet te bekennen boven de stad. Zo begonnen voor het vertrek naar Bogor aan het inpakken van onze koffers daar we de volgende dag in de avond naar het vliegveld van Jakarta zouden voor onze reis terug naar Nederland.

Ook naar Bogor loopt tegenwoordig een autoweg en we konden redelijk goed doorrijden. Na het verlaten van de autoweg vervolgden we onze reis over de oude weg verder naar Bogor.
Deze route had ik ruim 25 jaar geleden ook eens afgelegd en toen had je regelmatig een uitzicht over het landschap, maar nu was ook iedere vierkante meter langs de weg bebouwd met woningen en winkeltjes.
We maakten eerst een stop bij het River Vieuw Restaurant. Veel water stond er nog niet in de als het regende zeer snelstromende bergrivier. Maar in de tuin stonden prachtige bloemen en planten.
Het geheel is eigendom van een melk producerende coöperatie en in de winkel die bij het restaurant was werden dan ook melkproducten verkocht en ook eigengemaakte chocolade.





Het groene blad rechtsonder lijkt klein op de afbeelding maar heeft een lengte van ruim één meter en is zeker een halve meter breed.



Opvallend was deze bloem van een Bromelia waar midden in de kelk van de bloem zich een klein ander plantje was gaan groeien met ook kleine lila kleurige bloemetjes.


Onderweg verder door Bogor met nog steeds in gedachte door te rijden naar de Puncak Pass, maakten we een korte stop bij het Mountain Vieuw Restaurant, wat van de zelfde eigenaar was als het River Vieuw Restaurant.
Hier zagen we boven de bergen de regenwolken zich samen pakken en even later vielen de eerste dikke druppels uit de lucht.
Om nu nog verder te rijden naar de Puncak Pass had geen zin met dit weer. Ik vond dat wel jammer, want ik de thee plantages nog wel weer willen bekijken.   


De gehele weg terug naar Jakarta bleef het regenen, wat een maal in de stad aangekomen de nodige opstoppingen in het verkeer tot gevolg had.
Stoplichten werden genegeerd en we waren omringt door honderden motorfietsen die vrolijk tegen elkaars richting inreden en het autoverkeer blokkeerde.
Het was dus weer het gebruikelijke file leed, stilstaan, optrekken, stilstaan en ga zo maar door.
 Het was reeds 21.30 uur eer we bij de flat aankwamen en we nog net op tijd waren om een hapje eten te krijgen in het Padang Restaurant. 
Het uitstapje was goed bedoeld maar de regen maakte aan deze dag een einde met de gebruikelijke ellende van het verkeer in Jakarta. Al zit je zelf niet achter het stuur van de auto, het verkeer werkt vermoeiend op je door de enorme chaos.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten