zondag 27 juli 2014

INDONESIË; JAKARTA 2014. (DEEL 14)

JAKARTA.

INDONESIË 2014.

ZATERDAG - SABTU 5 JULI 2014.

Het was een zwaar bewolkte en benauwde dag bij 33 graden C. Eerst onze schone was opgehaald bij de stomerij-wasserij. Pakken netjes op hangertjes in plastic zak en de rest van de was keurig gestreken in de plasticfolie ingepakt.
Eerst weer naar Block M gegaan en later naar de shopping mall Plaza Indonesia om een paar aardigheidjes te kopen voor de buurkinderen die onze post verzorgden in de tijd dat we weg waren. Uiteindelijk dat gevonden wat we zochten in Sarinah Shopping Center. Later beneden in de food-court wat gegeten. Deze ruimte is het afgelopen jaar volledig gerenoveerd en ziet er nu gezellig en schoon uit.
 Overal staan stalletjes waar je lokale gerechten kan bestellen en langs de wanden zijn kleine restaurantjes gevestigd. Het was een heel positieve verandering en ook het eten smaakte goed.Zo zwierven we deze dag van shopping mall naar shopping mall en taxi in taxi uit. het was vaak meer kijken kijken en niet kopen, daar we niets vonden wat ons nog kon bevredigen om mee naar huis in Nederland te nemen. In stilte verlangden we naar de frisse lucht die we thuis gewend waren en de rust en schoonheid van onze tuin en het landschap waar we wonen.
Onverwachts kwam er een uitnodiging van bekenden om gezamenlijk een hapje te gaan eten in de avond.
Het werd een groepje van negen personen die bij een goed chinees restaurant op de gerechten aanvielen.
Al met al werd het 23.30 uur eer we weer thuis waren na een gezellige avond met veel humor en lach.ZONDAG - MINGGU 6 JULI 2014.

Laat opgestaan en geconstateerd dat de lucht boven de stad asgrauw zag. Rustig ons fruitontbijt klaar gemaakt en eigenlijk de tijd lopen rekken eer we weer naar buiten zouden gaan.
We hadden met Hockey afgesproken elkaar in de middag te ontmoeten bij Excelso coffee shop in Plaza Indonesia. Hier kwamen we een oude kennis tegen die we vroeger op Bali hadden leren kennen en al pratend ging de tijd snel voorbij.
Het was deze dag zeer druk in de shopping mall. Hele gezinnen weten de koelte van de airconditioning te vinden in deze winkel centra's en hangen hier dan ook de gehele dag rond, met kijken kijken niet kopen en een kleine verfrissing te gebruiken.


Voor we weer naar huis gingen beneden in de mall bij de supermarkt weer wat verfruit ingeslagen. Zoals het er ligt uitgestald is het een lust voor het oog en wat je ook maar wenst het is er te koop.
Hockey kwam met de mededeling dat hij was uitgenodigd door relaties om die avond uit eten te gaan in de nieuwe shopping mall Lotte waar een exclusief restaurant was gevestigd met  gerechten uit geheel Azië.
Men had er geen bezwaar tegen dat wij mee zouden komen.


De naam MAD, je zou denken aan het woord GEK uit het Engels, betekende Modern Asian Diner.
Het was een zeer grote ruimte waarin het restaurant was gevestigd en alles in moderne uitvoering.
De bediening was zeer correct en beleefd en de menukaart zeer uitgebreid. Maar om nu te spreken van dineren, dat was het eigenlijk niet,
Het waren allemaal kleine gerechten met kleine hapjes die wel zeer goed smaakten, maar die wij eerder als een voorgerecht zouden beschouwen.


Het personeel was keurig in het zwart gekleed met de spreuk achter op de rug; "I AM MAD".
Mad was dan ook de rekening die er betaald moest worden voor het eten.
Intussen was het weer eens hard gaan regenen en zat het verkeer weer vast in de ondergelopen straten, waardoor we weer laat thuis aankwamen, maar door een van mensen netjes voor de deur werden afgezet met zijn auto.Eerlijk gezegd had ik langzamerhand mijn buik vol van Jakarta, het taxi in en taxi uit en het rondhangen in de shopping mall's en het meeste het constant stilstaan in de opstoppingen van het verkeer. De bezienswaardigheden van Jakarta had ik al in het verleden bezocht. Ook waren er overdag propaganda optochten in verband met de president verkiezingen, waardoor het verkeer gedwongen was om te rijden of volledig vast kwam te zitten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten