zondag 28 april 2013

"LYCIË RONDREIS" DE HEENREIS. (DEEL 1)

 SCHIPHOL - ANTALYA.

18 APRIL 2013.

Een dag van gesleep met bagage, na de laatste controle of alles wel was ingepakt, van huis naar het station om de trein te nemen naar Schiphol en daar weer naar de incheck balie van Freebird airline. Gelukkig waren ze op Schiphol zo slim om vijf balie's openen te hebben en zo waren we snel van onze koffer verlost.
Door de paspoort controle en dan nog een lange wandeling naar de vertrek uitgang, waar de laatste veiligheid controle plaats vond.


De Airbus 320-200 was tot op de laatste stoel bezet en vertrok redelijk op tijd vanaf Schiphol naar Antalya.( Klaar voor take-off.)


( Onze schaduw vloog mee.)


Na een rustige en zonnige vlucht over Duitsland, Oostenrijk, de Balkan landen en Griekenland bereiketen we het luchtruim van Turkije en landen op tijd op het vliegveld van Antalya. Hier op het vliegveld onze eerste uitgave van de rondreis, €15,- voor het visum om Turkije binnen te komen. 
Voor mij stonden drie mensen in de rij waarvan de eerste twee contant betaalden, maar toen de derde persoon aan de beurt was en betaalde met €20,- had de ambtenaar geen wisselgeld terug!!!
Waarom moeten wij Nederlanders een visa hebben om Turkije in te mogen en de Turken niet in Nederland?
Weet u het?
Na de bagage opgehaald te hebben werden we naar de autobus gebracht die ons naar Kemer bracht voor onze eerste overnachting.
Hotel Arma's in Kemer lag aan een strand waaraan het ene hotel naast het andere was gebouwd en er geen meter landschap meer was te zien.


Na het diner-buffet hebben we even een wandeling gemaakt op zoek naar een super-markt. Deze winkel hebben we wel gevonden en de prijzen waren er dan ook 'super' en werden we bij binnenkomst in het Russisch aangesproken.  


Maar als Nederlander wordt je met stomheid geslagen als je een kopie van het Centraal Station in Amsterdam ziet staan, wat een hotel bleek te zijn, en waarvan de zijgevels een kopie waren van verschillende grachten panden.
Met in vroeg vertrek de volgende morgen in het vooruitzicht was het na zo'n reisdag vroeg naar bed gaan.
Het Arma's Hotel telde voor de lokale begrippen vier sterren, maar eentje minder was meer op zijn plaats. Het diner en ontbijt buffet waren wel goed.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten