maandag 29 april 2013

"LYCIË RONDREIS'. DAG TWEE (DEEL 2)

KEMER NAAR FETHIYE.

19 APRIL 2013.

Volgens de reisbeschrijving van RSD; Alexander de Grote veroverde van de Egeïsche Zee tot aan de Middellandse Zee een groot deel van Klein Azië. Onze rondreis volgt de sporen van de legendarische veldheer etc. Weer werden we op het verkeerde been gezet!


Het uitzicht op de bergen voorspelde deze ochtend niet veel goeds. Er hing zwaar wolken dek rond de toppen en er viel regen.



Deze dag zouden we van Kemer naar Fethiye rijden langs de Turkooizen kust en onder weg verscheidene stops maken voor bezichtigingen. 


De weg slingerde zich langs de Middellandse Zee en het uitzicht vanuit de bus was steeds afwisselend.
Onze eerste stop was bij de plaats Finike, waar we de eerste rotsgraven zouden zien van de oude bewoners van Lycië en het daarbij gelegen oude Romeinse theater.




Na ons bezoek aan Finike reden we verder naar Demre het vroegere Myra, waar de grafkerk staat van de heilige Nicolaas die hier in de 4e eeuw bisschop was.




Na het bezoek aan de grafkerk van St. Nicolaas vervolgden we onze reis naar Andriake aan de baai van Kekova. In deze baai ligt het eiland Kekova met haar verzonken stad, wat we vanaf een boot. konden bekijken.




Hierna vervolgde wij onze reis verder naar de plaats Fethiye voor onze tweede overnachting van deze rondreis in het Mendes Hotel.


  
Het was een dag met zeer afwisselend weer, maar met dit geluk dat als we uit de bus waren dat het droog was. Er stond een koude noordelijke wind.

( Zie deel 3 enz. voor de bezichtigingen van deze dag.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten