zondag 28 december 2014

WITTE DERDE 'KERSTDAG'.

EEN WITTE DAG NA DE KERST.

Het was voorspeld, maar het was even schrikken zo'n pak opgewaaide sneeuw aan de voorzijde van het huis. 
Het was voor het laatst op 7 december 2012 dat we in deze wintermaand sneeuw gehad hebben. Op 6 februari viel er weer sneeuw. maar de laatste sneeuw viel tot het begin van maart 2013.
In de winter van 2013 viel er wel iets wits uit de lucht maar dat was nauwelijks sneeuw te noemen.
Het werd een winter zonder sneeuw.

  
Om dit keer er niets van te missen in de vroege ochtend maar een opname gemaakt, want het is altijd de vraag hoe lang blijft het liggen.

Helaas kon er voor deze sneeuwval niet preventief zout worden gestrooid op de wegen vanwege de regenval en zodoende was het vanochtend een onderlaag van natte blubber met daarop een witte laag sneeuw die bleef liggen door de lichte vorst.
Al snel verschenen de sneeuwschuivers die gelijk een laag wegenzout strooiden, maar op de binnenwegen was het uitkijken daar zo op bepaalde plaatsen bijna onbegaanbaar waren.
Na het eerste schuiven en strooien was het een dikke blubber van natte sneeuw op rotondes en kruispunten en dan gaat het ook nog stevig vriezen.
Dus gaat u de weg nog op; pas op voor slipgevaar! 
Alleen in de natuur en de tuin was het genieten van de verlate Kerst-sneeuw.
Maar er staat ons nog meer te wachten de komende dagen en misschien krijgen we dit jaar dan toch nog iets wat ze 'winter' noemden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten