dinsdag 16 december 2014

KERST- EN NIEUWJAAR WENS 2014.

We hebben weer bijna een zeer bewogen jaar 2014 achter ons liggen. Het was een jaar vol geloofsoorlogsgeweld met menselijk leed hierdoor. maar ook veel menselijk leed door ziekte en honger.

Het landje pik spelen van een wereldmacht en het zaaien van een onderlinge verdeeldheid.         Een burgeroorlog met een vliegramp van de MH 17 tot gevolg. Een ramp die al de passagiers het leven koste, maar ook weer een enorme saamhorigheid tot gevolg had in ons land.

Een jaar waarin de politiek zich druk moest maken om de kleur van een persoon in een eeuwen oud traditioneel feest. Het lijkt wel of sommige mensen alleen zwart of wit kunnen zien.

Ook zal er voor veel ouderen de Kerstdagen niet zo zijn als ze mogen verwachten op hun leeftijd. Ze moeten maar zien hoe ze verder oud worden na een leven lang van werken voor de wederopbouw van ons land na de Tweede Wereldoorlog.

De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter, de verdeeldheid groeit en respect voor elkaar is vaak ver te zoeken.

 Maar beste mensen; voor u allemaal mijn beste wensen voor de komende Kerstdagen.          Mogen ze vredig zijn. Laten we niet klagen over de duisternis, maar een kaars aansteken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten