vrijdag 15 maart 2013

LEPTON S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1/8)

S.S. LEPTON.

08-02-1979 T/M 23-06-1879.


De reis naar Kaapstad verliep in prachtig zonnig zomer weer. En zo besloot in vanaf  enige niet gebruikelijke punten op grote hoogte wat opnamen te maken van het schip.


De opnamen van de radarmast, die nog een 15 meter hoog op de accommodatie staat en een overzicht van het gehele hoofddek zijn gemaakt vanaf de top van de schoorsteen.


De dekken en trappen aan de achterzijde van de accommodatie. Een heerlijk plekje om uit de wind van de zon te genieten.


Over de gehele lengte van het schip loop van achter naar voor een verhoogd wandelpad, wat aan boord het 'kippenloopje' wordt genoemd, dit te gebruiken vooral als het schip is geladen en er kans is dat er golven aan dek komen, maar ook bij harde wind en slecht weer voor een veilige oversteek.


De accommodatie gezien vanaf het voorschip; de 'bak'.


Op het voorschip staan twee enorme ankerlieren. Een schalm is zo'n 60 bij 40 centimeter groot en niet met de hand op te tillen zo zwaar.


Een kijkje over de loop van een van de vele brandblus-kanonnen die zowel water en schuim kunnen spuiten. 


Eindelijk was het dan zover. Bij Kaapstad verscheen de helikopter die buiten de bevoorrading zoals voeding en machine onderdelen ook de twee aflossers aan boord had. Eerst werd het ladingnet op het dek neergezet, waarna de helikopter netjes in de aangegeven landingscirkel op de werd gezet en de passagiers konden uitstappen.


Nooit had ik eerder in een helikopter gevlogen en dus ook net beseft hoe hard zo'n ding trilde en lawaai maakte. Ik had mijn camera gereed en kreeg de kans om nog een opname van de Lepton te maken, maar de camera stil houden was onmogelijk daar ik zelf helemaal meetrilde met de romp van de helikopter. Al met al een ervaring op zich zelf.    


( Uitzicht op Cape Point.)

We landen netjes op een helikopter veld bij het havengebied en werden naar ons hotel gebracht  waar we enige dagen zouden verblijven eer we terug naar Nederland zouden vliegen.
In deze dagen in Kaapstad brachten we een bezoek aan het natuur reservaat Cape Point. Dit heb ik eerder beschreven onder de titel; 'Kaap de Goede Hoop en wisselen van de wacht' ( 1 t/m 4  5 mei 2012)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten