vrijdag 15 maart 2013

LEPTON S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1/7)

S.S. LEPTON.

08-02-1979 T/M 23-06-1979.


Ver voor het bereiken van de vaar route naar Europoort werd per helikopter de loods aan boord afgezet.


Dit wordt gedaan daar de afstand te groot is voor de loodsboot om naar buiten te komen en weer naar een ander schip te varen.


 De overslag van graan op de Maasvlakte bij Rotterdam.




Rotterdam is en blijft voor ons de thuishaven ongeacht wat er op de achtersteven van het schip staat. Het is een gelegenheid om na maanden je familie weer eens te zien.
Veel verlofgangers die in Port `d Antifer met verlof waren gegaan hadden de nodige Kaapse wijn over en konden deze niet in Frankrijk mee nemen naar huis. Voor een zacht prijsje nam ik en nog enige collega's deze wijn over en zagen kans deze te Europoort met familie mee naar huis te geven. Wie olie vaart die van wijn geniet ! Dank aan de vriendelijke douane beambten die een oogje dicht knepen.




Maar ook aan een bezoek van familie aan boord komt een einde en was het afscheid nemen voor onbepaalde tijd.
Na vertrek uit Europoort was het eerste van belang het inwerken van de nieuwe mensen die aan boord waren gekomen en hun op de hoogte te stellen van de veiligheid voorschriften aan boord. Zo werden er zo snel mogelijk een sloepenrol gehouden, zodat een ieder weet in welke sloep hij thuishoort en wat te doen. Ook werd er aandacht besteed aan de brandpreventie  en welke taak men bij brand bestrijding had.




Zo passeerden we op grote afstand een 'windjammer' onder volle tuigage. Het was in ieder geval brandstof   besparend vergeleken met wat wij verstookten aan boord.



Intussen was er ook een aflos bericht binnen gekomen voor de hoofdwerktuigkundige en mijn persoon. We zouden bij Kaapstad met de helikopter van boord gehaald worden.
Een enorme Albatros vergezelde ons een groot deel van de reis. De vogel kon geweldig gebruik maken van de thermiek.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten