maandag 18 maart 2013

LEPTON S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 2/4)

S.S. LEPTON.

03-08-1980 T/M 22-01-1981.Donkere wolken pakken zich samen een het einde van de dag op weg naar Port Harcourt in Nigeria om daar te gaan laden voor Fos sur Mere (Frankrijk) de zeehaven van Marseille in de Middellandse Zee.


( Een uitzicht over het hoofddek vanuit de radarmast van het schip.)( Een zicht op de schoorsteen van het schip.)


Tijdens de reizen was er voor zij die er interesse in hadden altijd wel materiaal te vinden in de werkplaats van het schip om een lekker creatief bezig te zijn. Zelfs afval materiaal werd gebruikt.


Een natuurlijke 'helikopter' maakt een veilige landing op dek.Voor de kust van Nigeria, waar we lagen te drijven en wachtende tot onze plaats op de lading boei vrij was gekomen, werden we gepraaid door een lokale vissersboot. Ze wilden hun vers gevangen vis met ons ruilen tegen een blik vloeibare  om hun dek schoon te maken en een doos Heineken bier.   


De vis werd netjes voor ons uitgestald op hun dek, maar zo gemakkelijk ging dat niet bij ons.


Na veel heen en weer gepraat gingen ze op ons voorstel in, dat we eerst de versheid van de vis wilden controleren eer we de te ruilen goederen aan hun zouden overhandigen. Ook het verschijnen van een sleepboot, die hun sommeerde te vertrekken, deed de ruil snel beslechten. De vis was in ieder geval vers.
Na geladen te hebben in Nigeria koersten we naar Fos sur Mer om te lossen en waar in op 22 januari 1981 met verlof ging. Het was dit keer een kort contract geweest.   Geen opmerkingen:

Een reactie posten