vrijdag 25 januari 2013

NISO M.S. SHELL TANKERS B.V. ( DEEL 6 )

DE LAATSTE REIZEN VAN DE NISO.

27-11-93 T/M 27-03-94.

Ik stapte op de rede van Singapore aan boord van het m.s.Niso. het zou mijn vierde en laatste contract worden aan boord van dit 28 jaar oude schip.Intussen was de scheepshuid ook reeds geschilderd in de oranje-rode tanker kleur.


We maakten diverse reizen tussen de Arabische Golf, waar werd geladen, en Whangarei in Nieuw Zeeland om onze laden te lossen.


Het was goed om weer terug te zijn in de tropen en na de wachten werd er regelmatig goed gebruikt gemaakt van het ruime zwembad naast de schoorsteen.
Intussen was ook bekend geworden dat de Niso binnenkort uit de vaart zou worden genomen en was men bezig om een sloophaven voor het schip te vinden en natuurlijk een koper.


Het lossen te Whangarei gebeurde in een prachtige natuurlijke baai omgeven door groene bergen en kleine woongemeenschappen.


Een prachtig wit strand en helder schoon water lokte tot een zwem party na het werk.


Na al de jaren prijkte de mascotte, Kalimero, nog steeds aan voorzijde van de accomodatie.Het laden aan de boei te Bintulu ( Sarawak N.Borneo) voor wederom Whangarei. Het zou de laatste lading reis worden van het schip, daar het voor de sloop was verkocht aan een slopers bedrijf te Chittagong in Bengladesh.

Nu moet de beste lezer van dit blog niet denken dat er gelijk geen onderhoud meer aan het schip werd gepleegd. Het vaste draaiuren onderhoud aan de hoofdinstallatie in de machinekamer ging gewoon door. Alleen de verfkwast en rollen werden verleden tijd. het schip werd normaal schoon- en leefbaar gehouden en zeker in de machinekamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten