maandag 28 juni 2010

KASTEELTUINEN in ARCEN (LIMBURG). (1)
KASTEELTUINEN IN ARCEN - LIMBURG.
Het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Kasteeltuinen in Arcen een kleine plaats gelegen op de oostelijke Maasoever boven de gemeente Venlo.

Voor meer informatie kijk op http://www.kasteeltuinen.nl/ of bel 077-4736020. De complex is gelegen aan de Lingsforterweg 26 5944BE te Arcen. Er is een ruime parkeergelegenheid tegen over de ingang. Verkeersborden geven duidelijk de richting hoe er te komen. De tuinen zijn dagelijks geopend van 09.30 tot 18.00 uur.

Deze hele maand juni 2010 staat Kasteeltuinen in het teken van de roos. In deze tijd van het jaar komen de rozen uit hun knoppen en zijn ze op hun mooist. Het is genieten van geuren en kleuren.Ruim 20 jaar geleden, op 31 mei 1988, opende Z.,K.
H Prins Bernhard,  de Kasteeltuinen Arcen. De rozentuin was oorspronkelijk het uitgangspunt voor de aanleg van het park rond het Kasteel Arcen. De vroegere tuin was verdeeld in 16 

gelijke vierkanten. Bij de aanleg van het huidige Rosarium zijn 10 vakken hersteld en ingericht als verschillende rozentuinen met maar liefst 12.000 prachtige rozen van honderden verschillende soorten. De kleine rozentuinen hebben allemaal een eigen thema en herbergen onder andere klimrozen, leirozen en liaanrozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten