zondag 19 januari 2020

PICTON CASTLE. (ZEILSCHIP)

           EEN ZEILEND

            KASTEELTJE.


PICTON CASTLE.

De naam van de bark Picton Castle komt van het kasteel Picton Castle gelegen in Pembrokeshire, West Wales, Engeland, en bekend staat om haar fraai aangelegde tuinen met een grote van 40 hectare.
het kasteel wordt beheerd door een trust, de Picton Castle Trust opgericht in 1987.
Het kasteel dateert uit de 12e eeuw en werd gebouwd door Sir John Wogan.




HET SCHIP PICTON CASTLE.




De bark Picton Castle werd oorspronkelijk gebouwd als een gemotoriseerde trawler in 1928. Ze werd samen met vier andere trawlers voor hetzelfde bedrijf gebouwd en geëxploiteerd vanuit Swansea.
In de aanloop naar de Tweede Wereld Oorlog, eiste in 1939 de Britse Koninklijke Marine de trawler op en liet het dienst doen als mijnenveger.


( De Picton Castle als de mijnenveger PN.)

Tijden het vegen van mijnen in het noordelijke deel van de Noordzee deed het schip de haven van Bergen aan in Noorwegen op het moment dat de Duitse troepen zich hadden teruggetrokken. Door het voeren van de Union Jack kreeg HMS Picton Castle de titel 'De bevrijder van Noorwegen'.
 Na het beëindigen van de WO-II werd het schip omgedoopt tot Dolmar en werkte het als vrachtschip in de Noord- en de Oostzee.




In het begin van de negentig jaren verwierf Daniel Moreland het schip terwijl hij opzoek was naar een schip dat omgebouwd kon worden tot een bark.
Met behulp van een kleine bemanning werd ze over de Atlantische Oceaan overgevaren  naar Lunenburg op Nova Scotia, waar men met de ombouw begon.
Haar eerste wereldreis maakte het schip van 1097 tot 1999. Sindsdien heeft ze nog zes keer de wereld rondgevaren.


In de zomer van 2007, intussen had het schip een wit geverfde romp gekregen, behaalde ze het certificaat voor Bootsman-opleiding. Het doel van deze opleiding is om jonge toegewijde zeelieden de gelegenheid te bieden hun vaardigheidsniveau op een geconcentreerde manier te verbeteren. Een tweede dergelijke opleiding werd gehouden in 2009 en een derde in 2011.
Na een 'man overboord'werden op het schip de veiligheidsregels strenger toegepast en de hulpmiddelen gemoderniseerd.

Picton Castle verliet in 2012 haar thuisbasis Nova Scotia en reisde in 2013 en 2014 in de Stille Zuidzee kort na de orkaan Sandy. Vanaf 14 juli zeilde ze vanuit Fiji naar het westen, uiteindelijk eind mei 2915 terug te keren in Luneburg.
In het najaar van 2015 zeilde ze in de Noord-Atlantische Oceaan.


Het schip is van het type bark met drie masten, een lengte van 55 meter, en een zeiloppervlak van 1.160 m². Het schip heeft een gemotoriseerde voortstuwing van een dieselmotor van 690 pk.
Ze heeft een vaste bemanning van 12 koppen en kan 40 stagiairs herbergen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten