maandag 6 januari 2020

B.A.P UNIÓN (ZEILSCHIP PERU)



                     DE DROOMWENS 

          VAN DE PERUAANSE MARINE.




B.A.P. UNIÓN.

Lange tijd was het de wens van de Peruaanse Marine een opleidingsschip voor instructie van haar cadetten te bezitten.
Dienovereenkomstig heeft de Peruaanse regering wet nr. 24094 van 1985 aangepast dat de marine een dergelijk schip nodig heeft. Door de economische schuldcrisis, de inflatie en later de beperking van de overheidsuitgaven, werd het project steeds uitgesteld.

Uiteindelijk werd het project in 2010 goedgekeurd en in 2012 bestelde de regering  het schip bij de Shipyard Marine Industrial Services van Peru (SIMA) , Callao.
Het schip kreeg de naam UNIÓN ter ere van een Peruaans korvet dat deelnam aan de eerste fase van de Oorlog van de Stille Oceaan van 1879 tot 1883 als onderdeel van een marine-squadron onder het commando van Miguel Grau, een held van de Peruaanse marine. 
Op 8 december 2012 werd de kiel van het schip gelegd en twee jaar later was de romp klaar. Op 22 december 2014 werd het te water gelaten. In juni 2015 ontving het schip haar masten en scheepsschroef.


De Unión een een stalen schip van het type bark en heeft een waterverplaatsing van 3.200 ton, een lengte van 115,5 meter inclusief boegspriet, breedte 13,5 meter en een diepgang van 6,5 meter.
Buiten haar zeilen heeft het schip voortstuwing van een Caterpillar motor type 3516H, een Berg schroef, een Rolls Royce manoeuvreerpropeller en een reintjes LAF-863L versnellingsbak.
Het schip is getuigd als een viermast bark; 34 zeilen met een totaal zeiloppervlak 3.402 m²; gerangschikt in boegsprietmast vijf, fokmast negen, hoofdmast negen, bezaansmast acht en jiggermast drie zeilen.
Het schip kan een snelheid lopen van 12 knopen en heeft een bemanning van 250 officieren en cadetten.



De Union begon haas eerste trainingscruise op 17 juli 2016. Hoewel het hoofddoel van de Unión is te dienen als een opleidingsschip voor de Peruaanse marine, is het ook opgevat als een zeilend ambassadeur voor haar thuisland. Vanwege haar afmetingen mag ze beschouwd worden als het grootste zeilschip in Latijns-Amerika.




HET WAPENSCHILD.

Het wapenschild van de Unión toont het schip dat over de oceaan vaart met in het Latijn daaronder het motto "Cudendum Character Nautarum" ( "Smeedend zeilerskarakter").
Het bevat ook de hemel met de sterrenbeelden Ursa minor en Crux. Boven het schild staat een afbeelding van een felle zon en de legende "Marina de Guerra del Peru" ("Marine van Peru"). OP een lint onder het wapenschild de roepnaam en het nummer van het schip.

HET BOEGBEELD.

het boegbeeld gemaakt uit brons door de Peruaanse kunstenaar Pilar Martínez Woodman, heeft verschillende symbolen uit de Inca-cultuur. Als het belangrijkste element toont de afbeelding van de Sapa Inca (keizer) Tupac Yupanqui, bekend als "The Shining", die verschijn met zijn rechterarm omhoog naar de afbeelding van de Inca-zonnegod Inti; en wie wordt geplaatst boven een afbeelding van het archeologische artefact bekend als de twaalfhoekige steen.
De Sapa Inca draagt een geruite doek en een cape die oceaangolven voorstellen. Hij draagt ook twee poemakoppen (de poema was een heiligdier in de Inca-cultuur) als kniebeschermers.
Zijn hoofd is versierd met de mascapaicha ( de Inca-kroon); het schild dat hij draagt heeft de afbeelding van twee rhombuses die het Inca-rijk voorstellen, bekend als Tawantisuyu.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten