vrijdag 9 augustus 2013

ARCA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL-1B)

S.S. ARCA.

25 MEI 1967 T/M 15 OKTOBER 1967.


Na de reis naar Anchorage keerden we terug naar Curaçao om te laden voor de Expo 1967 te Montreal in Canada. Zo maakten we een lange vaart onder loods begeleiding over de rivier de St. Lawrence.


Het terrein van de Expo lag op twee eilandjes in het midden van deze rivier. De brandstof die we moesten lossen was speciaal voor de elektriciteit voorziening van al de gebouwen en verdere voorzieningen op het Expo terrein.


Van de organisatie kregen we een gratis bewijs van toegang om het Expo terrein te betreden en te bezichtigen, maar het bezichtigen deden we maar vanuit de mono-rail daar we anders tijd te kort kwamen en ieder een gelegenheid te geven. Zo lagen we van 16 t/m 18 augustus ook als een soort bekijks op de Expo 1967.


Na Montreal vervolgden we onze reis naar Houston (USA) om te gaan laden voor Stockholm en Sundsvall in Zweden.


Op 15 september 1967 werd de lading te Stockholm gelost, waarna het was genieten van de prachtige herfstkleuren aan de oever tijdens de vaart naar Sundsvall.
Na het lossen in Zweden moest het schip gasvrij gemaakt worden daar we een mini dokbeurt moesten onder gaan bij de N.D.S.M. in Amsterdam. Na het gereed komen van de werkzaamheden voeren we naar Rotterdam om op Pernis een gemengde lading te gaan laden voor Hamburg, Gothenburg en Naántali (Finland).De losplaats te Naántali lag ver van de bewoonde wereld en maakten we in de vrij momenten maar een wandeling door de natuur. Na het lossen keerden we weer terug naar Rotterdam alwaar in met verlof zou gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten