donderdag 22 november 2012

SUNETTA M.S. SHELL TANKERS B.V. ( DEEL 4/6 )


M.S.SUNETTA.

28 MAART 1993 T/M 21 AUGUSTUS 1993.



Op 1 mei 1993 was door Shell Tankers B.V. een party georganiseerd in het Dai Ichi Hotel voor al de opvarenden van het m.s.Sunetta en genodigden, daar het schip de oorkonde kreeg uitgereikt voor één jaar ongeval werken wat hier een prestatie genoemd mag worden.


                               ( Er was gezorgd voor een smakelijk buffet en een drankje.)


           ( De gezagvoerder neemt de oorkonde in ontvangst van het hoofd van Nippon Kaiji Kyokai.)
 ( De oorkonde zou later aan boord op een opvallende plaats aan de wand worden opgehangen.)


Tevens werd er van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een van de Indonesische onderofficieren in het zonnetje te zetten voor zijn tien jaar trouwe dienst bij de maatschappij. Hij kreeg van de gezagvoerder een fraaie oorkonde en op zijn afrekening een fraaie bonus.


( Nog even een groepsfoto als aandenken.)

Dit was tevens de dag voor ons vertrek van de kade bij de Jurong Shipyard Ltd. Het was een naar wens en goed verlopen dokperiode geweest.
Intussen hadden we orders gekregen om op te stomen naar de Arabische Golf om daar voor de kust bij Fujairah ten anker te gaan en te wachten op ladingorders.


Tijdens deze dokperiode werd er ook aandacht besteed aan de onderkomens aan boord. Nieuwe bekleding op de stoelen, banken en vloeren in de hutten. En zo ook in de gangen waar nieuwe lopers werden gelegd. Het schip was een stuk leefbaarder geworden voor de opvarenden.


Tijdens de vaart naar de Arabische Golf werd er hard gewerkt om de laatste resten vuil van de dokperiode te verwijderen en zo kwam dan uiteindelijk ook de machinekamer eens goed in de verf te staan. Het lichte alles op en was een stuk prettiger om er te werken en schoon te houden.


( Een kijkje op de koppen van de hoofdmotor de 9 cilinders MAN-KAWASAKI motor  met de turboblowers.) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten