zaterdag 10 november 2012

SUNETTA M.S. SHELL TANKERS B.V. ( DEEL 2/4 )

       M.S.SUNETTA.

1 JUNI 1991 T/M 22 NOVEMBER 1991.Te Blang Lancang gelegen in Atjeh op Noord-Sumatra moest er geladen worden aan een boeimering, daar de raffinaderij geen natuurlijke haven had en de diepgang voor de kust zeer gering was voor de schepen.
Eenmaal gemeerd aan de ladingboei te Blang Lancang kwamen we er achter dat aan de wal niet alles op rolletjes liep en de lading in fases aan boord zou komen. Zodoende was er voldoende tijd om onderhoud te plegen aan de hoofdmotor. De lading was bestemd voor Yantai (Shandong) in de Volksrepubliek China.Als eerste was het van belang een goede werkplanning op te stellen om het schip zoveel mogelijk operationeel te houden tijdens het in nemen van de lading.


Alhoewel het in die tijd onrustig was in dit gebied door politieke- en geloof problemen, verzocht een deel van de bemanning om toch de wal op mogen gaan om diverse lokale markten te bezoeken en inkopen te doen dit voor de viering van hun nationaal feest de onafhankelijkheidsdag van Indonesië (17-08-1945).
Ik ruilde op 01-08-1991 een wacht met een collega en ging met de ploeg mee de wal op naar de plaats Lhokseumawe.
Op een terrasje in de stad werd er eerst genoten van een verfrissing en tot mijn verbazing was er zelf een koude fles Bintang bier te verkrijgen.Het begon al avond te worden eer we de markt gingen bezoeken voor de inkoop van lokale kruiden, groente, fruit en vis. Onder algemene belangstelling 'slachtte' een van de junior werktuigkundigen een Jack-fruit.Aan lokale belangstelling hadden we geen gebrek bij het proeven van het vruchtvlees van de jack-fruit.

Maar eenmaal terug aan boord werd het onderhoud aan de hoofdmotor weer opgepakt en werketen we een groot deel van de nacht door om klaar te zijn voor het vertrek de volgende ochtend naar Yantai.Geen opmerkingen:

Een reactie posten