woensdag 18 december 2013

KOPIONELLA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-C)

S.S. KOPIONELLA.

29 JULI 1973 T/M 18 DECEMBER 1973.


Gedurende de reis van Japan naar Miri hadden we veel last van zware onweersbuien in de nacht. Het waren onweersbuien zonder dat we een druppel regen zagen vallen. De gehele dampkring was zwaar elektrisch geladen. Zo kreeg ik een seintje vanaf de brug om eens vanaf het middenschip naar het achterschip te kijken.
Het leek wel gezichtsbedrog, maar achter het schip hing een schaduw van het achterschip in de lucht. Dit verschijnsel deed zich ook voor bij de scheepsmast. Op goed geluk er een opname van gemaakt met het hier boven afgebeelde resultaat. Het was voor ons een vreemd natuur verschijnsel.


Starend over het schroefwater vervolgden we onze reis naar Miri om te gaan laden voor Singapore.Het was een reis met veel fraaie zonsondergangen, waarbij de zeemeeuwen donker tegen hemel afstaken.
Zo kregen enkele van ons ook het bericht dat ze bij aankomst te Singapore zouden worden afgelost en dat betekende, dat we met de feestdagen thuis zouden zijn.Zoals gebruikelijk was het in Singapore enige dagen wachten op een zitplaats in de vlucht naar Amsterdam.
Zo bezochten we een dolfijnen-circus show met trainers uit de V.S, Duitsland en Zwitserland. 


De ochtend voor vertrek naar het vliegveld van Singapore even snel een bezoekje aan de Orchid Farm gebracht om een boeket vers gesneden orchideeƫn klaar te laten maken om mee naar huis te nemen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten