woensdag 18 december 2013

KOPIONELLA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-B)

S.S. KOPIONELLA.

29 JULI 1973 T/M 18 DECEMBER 1973.


( De loodsboot voor het varen naar de raffinaderij te Geelong.)


Te Geelong werd er zware stookolie voor elektriciteit centrales geladen voor diverse havens aan de Australische oostkust.Na de reis keerden we terug naar Singapore en hadden we prachtig weer. Zo werd er na het werk regelmatig gebruik gemaakt van het zwembad op het achterschip. Oorspronkelijk was deze ruimte eigenlijk niet bedoeld om lekker een verfrissende duik te nemen. Het was in principe in geval van oorlog de opslagplaats voor munitie welke ingeval van brand aan boord onderwater gezet kon worden. Gelukkig heeft men deze ruimte altijd blijven bouwen aan boord van de latere nieuwere tankers en zelfs ruimer. (Lossen te Tokuyama met rechts de baai met het vissersdorpje.)

Te Singapore werd er geladen voor het plaatsje Tokuyama in Japan. Met het s.s. Kenia hadden we hier eerder gelost en had een onverwachts voor de klas gestaan van een lokale lagere school toen ik op zoek was naar potaarde voor onze planten aan boord. ( zie Kenia. s.s. 09-10-1971 t/m 02-03-1972)( Het s.s. Kopionella aan het steiger te Tokuyama.)

( Een Torii op het tempelterrein vlak bij het schooltje.)

Voorzien van postkaarten van dit keer de Kopionella vertrok ik voor een wandeling naar het schooltje om daar wederom een bezoek te brengen. Helaas bleek het schooltje te zijn gesloten daar het vakantie was.
Toch de moeite genomen om een paar opnamen te maken van de schooltuin die door de kinderen van de school wordt onderhouden. Ik had daar de vorige keer geen tijd meer voor gehad.


Zo wandelde ik de heuvelrug over een smalle slingerende weg met aan beide zijden bomen met sinaasappels die best lekker smaakten.  


Bij het vissersdorpje nog wat rond gekeken waar men bezig was met het opschilderen van de scheepjes. Ze zagen er stuk voor stuk goed onderhouden uit.
Na het lossen van de lading te Tokuyama ging het weer naar Miri om te gaan laden voor Singapore.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten