dinsdag 4 september 2012

FLORIADE VENLO 2012. (DEEL 3)

Deze Floriade dag sloten we af met een bezoek aan het openlucht theater waar van 17.00 tot 17.30 uur een dansshow opgevoerd zou worden. Het weer zat mee en er waren zitkussens aanwezig.Deze Floriade show is een spectaculaire show die bestaat uit een mix van muziek en dans. Een show vol ritmische en meeslepende dans en muziek met als hoofd thema 'Voedsel'.

Het geheel draait om de oogstperiode uit diverse landen. De dans wordt opgevoerd door jonge dansers, muzikanten en acrobaten uit diverse Afrikaanse, Latijn Amerikaanse en Aziatische ontwikkelingslanden. De meeste van deze jonge mensen komen oorspronkelijk zelf uit de sloppenwijken van hun land.
Het bijzondere is van deze groep is dat ze elkaar pas enige weken voor de opening van de Floriade hebben leren kennen en de gehele entertaiment, muziek en dans op een zeer korte tijd hebben moeten eigen maken. Want de muziek en dans vloeien in de verschillende culturen in elkaar over.


Het was in één woord geweldig deze show, waarbij ze constant een warme glimlach op hun gezicht wisten te behouden. Na de show hadden we even een gesprek enkelen van hen die Engels spraken. We vroegen waar ze de enorme energie vandaan haalden: " Gewoon de liefde voor dans en muziek" en gaven hun nogmaals ondanks het geweldige applaus onze complimenten.

Daar we nog de nodige kilometers naar huis hadden af te leggen besloten we voor de avondmaaltijd in het restaurantje van het Sri Lanka Paviljoen wat eten in te slaan voor thuis. We kregen gulle porties van alles wat en hebben er heerlijk van gegeten.

1 opmerking: