dinsdag 4 september 2012

FLORIADE VENLO 2012. (DEEL 2)Een tegenvaller, ondanks dat ze er aan de buitenkant best fraai uitzagen, waren de inzendingen uit het buitenland. Men liet te weinig zien aan het publiek over hun eigen groenten-, fruit- en bloementeelt en hun landbouw. Het waren meer winkeltjes die allerlei prullaria trachten te verkopen aan de bezoekers. Het is algemeen bekend dat veel van deze landen groenten, fruit en bloemen naar Europa exporteren. Helaas was daar niets van terug te vinden op deze Wereld Tuinbouw Expo.Sri Lanka was één van de meest positieve uitblinkers. Hier liet men handarbeid zien en was er een klein restaurant waar je de lokale gerechten kon eten of mee naar huis nemen. Vriendelijk behulpzaam en niet opdringerig.
De Italianen spanden de kroon in desinteresse met geen enkele belangstelling voor hun bezoekers. Ze hingen aan hun balie maar verveeld koffie te drinken en geloofden het wel. Een echt voorbeeld van hun EU politiek.


Met de kabelbaan heeft men een geweldig uitzicht over het gehele Floriade complex. Helaas is het met een enkele reis een lange wandeling terug naar de in/uitgang van het terrein. Het is aantebevelen deze kabelbaanreis andersom te maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten