woensdag 31 december 2008

VALENCIA - Jardin de Turia (3).Jardin de Turia (3).Woensdag 31 december 2008

Wetenschapsmuseum.


Het Wetenschapsmuseum is ook ontworpen door de arcihtect Santiago Calatrava. Het doet denken aan een skelet van een walvis.In dit museum is het verboden om niets aan te raken.Het is allemaal zo gemaakt, dat je de wetenschap leert begrijpen door te ervaren, aan te raken en het uitproberen. Het is dus een paradijs om met kinderen naar toe te gaan en eindelijk iets waar je niet steeds moet zeggen 'afblijven, niet aankomen'
Maar ook voor volwassenen is het zeker een belevenis.L'Oceanogràfic.

(zeeaqaurium)

Als laatste ligt in het park het zeeaquarium wat ontworpen is door de architect Felix Candela.
Er zijn meer dan 45.000 zeedieren in ondergebracht. Je kunt er zowel onderwater als bovenwater van de dieren genieten. Er zijn haaien, Beluga-walvissen, walrussen, zeeleeuwen, pinguïns en duizenden andere gekleurde vissen te zien. Er is een tunnel van 70 meter lengte en je loopt dan tussen de haaien, roggen en ballonvissen.


Vooral deze Beluga was een trekpleister, want als je een tijdschrift tegen het glas aan hield en je bewoog het op en neer, dan bewoog het dier zijn gezicht ook mee op en neer. Vaak zijn mensen net beesten, maar ook dieren kunnen iets menselijks hebben.
Verder is er voor de liefhebbers een dolfinarium met spectaculaire shows.
Ook de watervogels zijn er te zien zoals de lepelaars, pelikanen en ibissen.1 opmerking: