donderdag 21 november 2019

NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN. (DEEL 1)


   EEN VAKANTIE BOEKEN EN DE 

      REISVOORBEREIDINGEN. (1)


WAARHEEN DIT JAAR?

Na onze 'wereldreis'; Zuid-Afrika en tien dagen later Noord-Sumatra, was het even schrikken toen we thuis kwamen. De tuin leek wel een verschroeide vlakte, waar hier en daar nog wat groen in was te vinden. Al de eenjarige plantjes waren dood en het gazon bleek ook niet te redden, daar hier de meikever een thuis in had gevonden. Dus een ding was duidelijk; volgend jaar blijven we met de zomer thuis, want je hebt niet voor niets een grondpomp om de boel nat te houden, en de temperatuur was dit jaar tropisch in ons land.

Dus bleef de vraag; waar gaan we dan in het najaar naar toe? Bestemmingen meer dan genoeg, maar een fly-drive zag ik niet zitten en ook niet van de reizen waar je alleen handbagage mee mag nemen tot een bepaald gewicht. Hoe wil je je dagelijks verschonen of koop je ter plaatse alles en gooi je het aan het einde van de reis weer weg? Zo vielen de nodige bestemmingen af bij het doorzoeken van de reisbrochures van verschillende organisaties. Ook viel ons het grote verschil in prijzen op voor een zo goed als zelfde reis. Dan kom je toch uiteindelijk weer bij een reisorganisatie uit, waarmee je eerder in aanraking bent geweest en goede ervaring bij hebt opgedaan.



Zo viel de keuze op de 'Rondreis India en Nepal' en boekten we deze reis voor 18 dagen met het vertrek op 1 november 2019.
Het was nu verder het regelen van de benodigde reisdocumenten voor India en Nepal.
Voor India was het mogelijk om een E-visum aan te vragen via de computer, maar bij het aanvragen van een E-visum voor Nepal bleek dat niet mogelijk te zijn en moesten we daarvoor naar het consulaat in Amsterdam reizen.
Zo gezegd zo gedaan en binnen tien minuten stonden we weer buiten voorzien van een visum in ons paspoort.



Intussen bij de GGD ons Internationaal Bewijs van inenting laten controleren of al onze vaccinaties nog geldig waren, onder het motto 'better sure than sorry', want je weet maar nooit wat je kan oplopen in deze Aziatische landen. 
Het was hierna wachten tot we onze reisbescheiden van de reisorganisatie toegestuurd zouden krijgen en alles gereed te maken voor het vertrek naar onze vakantie bestemming.
Het verslag van deze vakantie zal in verder behandelen onder de naam 'NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN.

NOTE; Ruim vijftig jaar geleden was ik voor mijn werk in Bombay, het huidige Mumbai, geweest en heb toen versteld gestaan van de enorme vervuiling in deze havenstad, zowel op het water als op het land. Ik was nu zeer benieuwd of daar positieve verandering in was gekomen.



        Zie vervolg; NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN. DE HEEN REIS. (DEEL 2)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten