vrijdag 28 juni 2013

ETOILE du ROY. SAIL DEN HELDER 2013. (DEEL 5)

FREGAT ETOILE du ROY.


De Etoile du Roy werd gebouwd als een replica uit de tijd van de Engelse Admiraal Nelson. in 1996 te Marmaris in Turkijë onder de naam Grand Turk, 


( Het boegbeeld van de Grand Turk.)

Het schip zou dienst doen in de televisie serie over het leven van de Engelse Marine officier Horatio Hornblower. Het oorspronkelijke schip van Hornblower de HMS Indefatigable was groter dan de nu gebruikte replica.
De Grand Turk was een driemaster zesde-tarief fregat ( aanduiding zesde tarief: klein oorlogsschip met tussen de 20 tot 28 negen pounds kanonnen op een enkel dek), die met haar ontwerp sterk geïnspireerd werd door de HMS Blanford uit 1741.
Het schip had 240 bemanningsleden en een zeiloppervlakte van 790 m². Een lengte van: 46 meter, een breedte van: 10 meter en een diepte van 3 meter.( Het huidige boegbeeld van de Etoile du Roy; een kapersvrouw met een ooglapje.)


In 2010 werd het schip gekocht door het Franse bedrijf Étoile Marine Croisières, met als thuishaven Saint Malo, Bretagne in Frankrijk. Het schip werd omgedoopt en kreeg de naam; Étoile du Roy wat betekend "Kings Star". 


Het schip wordt tegenwoordig gebruikt bij zeilevenementen maar is ook te huur voor bedrijfs- of privéreizen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten