zaterdag 14 juli 2012

MEREL JONGEN UITGEVLOGEN VAN NEST.

Verscholen tussen het groen dat de schutting overwoekerd hadden merels een nest gebouwd boven op een vogelhuisje. Alleen het af- een aanvliegen naar het nest duide erop dat er leven was.
Ondanks dat ik er regelmatig vlak langs moest trokken de vogels zich niets van me aan. Ze voelden zich veilig. Zo was het mogelijk in een onbewaakt moment, waarin de ouders voedsel aan het zoeken waren voor hun jongen, er een paar afbeeldingen van te maken.
Bij het maaien van het gazon wipten ze vlak achter me aan om hun maaltje op te pikken.Vanochtend zijn de drie jonge merels, tussen twee zware regenbuien door, uitgevlogen. Het had gisterenmiddag niet veel gescheeld of ze hadden een aanval van een Vlaamsegaai niet overleefd. Het mannetje leverde een ware luchtslag met de Vlaamsegaai en heeft er wat veren bij moeten laten. Uiteindelijk heb ik zelf maar even geholpen deze aanvaller te verdrijven.


Het merel echtpaar heeft het nu druk om hun in de tuin verspreide jonge kroost bij te voeren tot ze volledig zelfstandig zijn

Het nest ligt er nu verlaten bij en wordt reeds ingebruik genomen door de huismussen om de nacht door te brengen en te schuilen tegen de regen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten