zondag 22 april 2012

DFDS SEAWAYS IJMUIDEN - NEWCASTLE v v (Slot)

DFDS SEAWAYS. IJMUIDEN - NEW CASTLE v.v. (slot)

NEW CASTLE.

Rustig verder wandelend zoveel mogelijk aan de zonnige zijde van de straat gingen we naar Graingerstreet waar de overdekte Graingermarkt is gelegen.
GRAINGERMARKET.

Het is een enorm uitgebreid complex met allerhande kleine winkels er in gehuisvest. Alles schoon en netjes uitgestald, maar het was schrikken van de voedselprijzen na deze omgerekend te hebben van de Engelse pound naar de Euro, zo duur dat het was. Voor een kleine armetierige geranium moet je 2.35 pound betalen wat neer komt op bijna €2.80 Groenten en vers fruit waren goud waard.

Kizoa slideshow: GRAINGERMARKET NEWCASTLE. - Slideshow

Verder bezochten we op een regenachtigmoment het Eldon Square Shopping Centre. Ook hier stonden wel versteld van de kleding prijzen. Voor een gewoon zomershirtje moest al gauw 100 pound worden betaald.
Van het winkelcentrum volgden we de aanduidingen 'China Town 'om wat te gaan eten. Het is niet zozeer een "town", maar een rechte straat vol met Chinese eetgelegenheden en winkels.

Je bereikt deze straat via een opening in de oude westelijke stadsmuur die tijdens het bewind van de Romeinse keizer Hadrianus werd gebouwd.


Na wat gegeten te hebben wandelden we op ons gemak terug in de richting van het Centraal Station en liepen de daar tegen over gelegen kathedraal van St. Mary binnen.


SINT MARY'S KATHEDRAAL.


De St. Mary's kathedraal is de R.K kathedraal van New Castle en de hoofdkerk van het bisdom Hexam and New Castle. De kerk werd gebouwd tussen 1842 en 1844 door Augustus Welby Pugin. Het geheel is een prachtig stukje neogotisch bouwwerk. De kathedraal heeft prachtige gebrandschilderde glas in lood ramen. Ook hier is het houtwerk van het dak van het middenschip en de zijbeuken zeer fraai om te zien.
( St. Mary's kathedraal.)

Eenmaal weer buiten een plaatsje uit de wind in het zonnetje opgezocht buiten de kathedraal om op de bus tewachten die ons weer terug zouden rijden naar de International Passenger Terminal Port of Tyne.
Al met al was de tijd te kort om al de bezienswaardigheden van deze stad te bekijken, zeker als het weer niet 100% meewerkt, maar het was de moeite waard.

Om 17.00 uur scheepstijd verlieten we we de Tyne en voeren naar open zee om te beginnen aan de oversteek terug naar IJmuiden. Het was deze avond de laatste keer genieten van het dinner-buffet in het 7-Seas Restaurant van het schip.

De oversteek verliep in rustig weer en zo meerden we om 09.30 uur in de ochtend af aan de terminal van IJmuiden waar het 6 graden Celcius was.Na het ontschepen, de bagage in de auto te hebben geladen en het parkeerterrein van Seaways te hebben verlaten, maakten we nog even een stop bij de visafslag van IJmuiden om enige kilo's verse vis te kopen. Deze werd netjes schoon gemaakt en in ijs verpakt voor de autorit terug naar Limburg, waar het 6 graden C. warmer was.

Dit was een terugblik op onze mini-cruise IJmuiden - New Castle met DFDS SEAWAYS.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten