vrijdag 20 april 2012

DFDS SEAWAYS. IJMUIDEN-NEWCASTLE v v. (Deel 1)DFDS SEAWAYS. 

IJMUIDEN - NEW CASTLE v.v. (1)

In het begin van dit jaar kreeg ik een aanbieding voor een mini-cruise IJmuiden - New Castle v.v met de DFDS SEAWAYS, een Deense maatschappij, waarvoor de overtocht en de accommodatie voor de 2e persoon gratis was. Via internet deze aanbieding geboekt, een hut met zicht op zee, douche en toilet en 2 aparte bedden. Verder een keuze gemaakt uit de maaltijden aan boord en een parkeerbon geregeld voor de auto.
Na via internet de bevestiging te hebben ontvangen en de rekening met de totale kosten het verschuldigde bedrag gelijk overgemaakt. Binnen een week waren al de benodigde reisdocumenten per post thuis afgeleverd. In de hoop op goed weer deze cruise zo laat mogelijk geboekt in april, maar april doet wat ze wil. Hierbij een verslag in delen over deze mini-cruise.

ENGELANDVAARDERS.


"Engelandvaarders"een naam uit de WO-II, maar ze waren er al in de "Gouden Eeuw". Veel bekende Nederlandse kunstschilders gingen werken voor het Engelse hof. Er was uitwisseling in maritieme kennis en scheepsbouw. Ook de handel heeft nooit stil gelegen ondanks de vele onderlinge oorlogen die toen gevoerd werden voor de macht op zee.

Een van de bekendste Engelandvaarders was de Nederlandse stadhouder Willem de III van Oranje die zelfs koning van Engeland werd.

We spreken wel gewoon over Engeland, maar het is een Verenigd Koninkrijk, het UK (United Kingdom). Het bestaat uit Engeland, Wales Schotland en Noord-Ierland die elk hun eigen bestuur en wetgeving hebben.


Ook de vlag van het United Kingdom is samengesteld uit de vlaggen van: Engeland (St.George's kruis) een verticaal rood kruis, Ierland (St. Patrick's kruis) een diagonaal rood kruis, Schotland (St. Andrew's kruis) een diagonaal wit kruis op blauwe achtergrond.Geen opmerkingen:

Een reactie posten