dinsdag 13 december 2011

"WAT MEN ZEGT" .....WAT MEN ZEGT.....Er zijn nog altijd mensen die er niet tegen kunnen over wat er gezegd wordt over hem- of haar persoon. Luister alleen maar eens naar de gesprekken in de wachtkamer van de huisarts, wat daar is het kommer en kwel en als je alles zou moeten geloven ga je nog zieker naar buiten, dan je er binnen bent gekomen. Maar er zijn mensen die er nerveus en ziek van worden omdat ze zich storen aan "wat men zegt". Wat je ook doet, je doet het nooit goed voor iedereen en als je je door deze opmerkingen laat opjutten wordt je inderdaad "gek".

HET VERHAAL VAN DE VADER, DE ZOON EN DE EZEL.

Een vader en zoon gaan op reis met een ezel aan de leiband. Voorbijgangers zeggen: jullie zijn gek, een ezel is er om lasten te dragen! De vader bestijgt de ezel en zo gaan zij verder.
Maar dan krijgt de vader het commentaar: hardvochtige man, laat je je zoon zo maar op blote voeten over deze slechte weg lopen! Dus bestijgt de jongen de ezel. Maar ook dit gaat niet lang goed want de voorbijgangers roepen: jij, ontaarde zoon, laat jij je vader zo maar over deze zanderige weg voortsjokken, schaam je!
Ten einde raad - niet weer wetende hoe het moet - gaan zijn beiden maar op de ezel zitten. Maar u zult begrijpen dit kan ook niet lang goed gaan. Al spoedig wordt er geroepen: beestachtig! Dit is werkelijk een geval van dieren mishandeling!De vader en de zoon hebben toen een boomstam genomen waaraan zij de ezel met zijn poten vastbonden en hebben hem zo - de uiteinden over hun schouders - de ezel verder over de weg gedragen...... tot er geroepen werd: jullie zijn helemaal gek geworden!


Hier eindigt deze parabel of gelijkenis. Het is een verhaal zo oud als de weg naar Rome, maar komt uit een sprookje.

Doet wat je doen moet naar eigen eer, geweten en overtuiging. Stoor je niet aan de roddel van de spraakmakende gemeente. Anders verlies je jezelf en eigen identiteit. Gewoon doen of je "gek" bent!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten