woensdag 28 februari 2018

HUIZE DE 'KIKKERBERG' IN HAELEN.


          HUIZE DE 'KIKKERBERG'.

              HAELEN - LIMBURG.


DE LIGGING.


Komend uit de richting van Roermond, is het de afslag naar Horn nemen en daar vandaan de weg volgen langs het Lateraal kanaal.
Bij de afslag Buggenum-Haelen linksaf de Zevenellenweg op. Bij de drie wegkruising Zevenellenweg - Broekweg - Roermondseweg lig op een natuurlijke verhoging in het groen verscholen Huize 'Kikkerberg' Roermondseweg 92.

HET WOONHUIS.


Het huis is te bereiken via een toegangspoort die niet in het oog valt en je er snel aan voorbij gaat.
De laan naar het huis is enigszins verwilderd.Ik trof er de tuinman aan het werk die na een praatje zijn baas ging halen welke mij toestemming gaf om enige opnamen van het geheel te maken. De eigenaar, een arts uit het ziekenhuis van Roermond die met pensioen was, bleek niet erg spraakzaam wat gegeven omtrent het gebouw, hoe en wat en de leeftijd.Onder de punt nok van het dak is een gevelsteen geplaatst met daarop een groene kikker en het jaartal 1904, wat waarschijnlijk het jaar van de bouw is. Verder maakte het geheel, een zeer fraai pand, een goed onderhouden indruk en het enigste moderne was een klein zwembad naast het huis.


De naamgeving 'Kikkerberg' ligt vermoedelijk in het feit dat in de een stuk lager gelegen tuin een vijver ligt waar deze dieren in grote getale in leefden.
Het zal dan ook iedere avond een harmonisch kwaak-concert zijn, dat ten gehore brengen.

Op de website van de gemeente Haelen niets over dit pand kunnen vinden aan gaande de geschiedenis. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten