Het gehele Floriade terrein ligt eigenlijk in de voormalige Maasgemeente Grubbenvorst op de westelijke Maasoever. Het was vroeger een dorp dat leefde van de land- en tuinbouw. Een dorp van rust en fraai gelegen aan een zijde ingesloten door bossen en aan de andere zijde door de rivier de Maas. Het stond bekend om de ruïne resten, het 'Gebroken Slot', van het vroegere tolkasteel aan de oever van de Maas. De laaste resten van dit kasteel zijn in WO II door de bezetter volledig verwoest.
Grubbenvorst nu gemeente Venlo staat nu vooral bekend om zijn enorme groente- en fruitveiling, Zon, waar vandaan het binnenland van Europa wordt bevoorraad.
Heel veel bezoekers hadden hun toegangsbewijzen via internet geregeld bij de Rabobank of een van de ander sponsers of instellingen. Helaas was het toch lang in de rij staan bij een van de kassa's als men met eigen vervoer was gekomen om daar in het bezit van een parkeer uitrijkaart te komen van €10. Hiervoor had men eigenlijk een aparte kassa voor moeten hebben. Verder was het vervoer van de enorme parkeerplaats naar de ingang van het Floriade terrein zowel heen als terug goed geregeld.
Het gehele Floriade terrein in onvoorstelbaar groot en verschillende paviljoens worden gescheiden door percelen van naald- en loofbossen. Ondanks dat al de paden goed begaanbaar zijn is het geheel te uitgebreid voor mensen die slecht ter been zijn of een handicap hebben.
Er rijdt wel een treintje 'Hip-Hop', maar daarvoor moet ook weer €6 p.p voor betaald worden. Op het gehele terrein was 100.000 m² aan graszoden aangelegd.
Liefhebbers van bloemen en planten konden zowel binnen in paviljoens als buiten op het terrein hun hart ophalen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten