maandag 15 april 2013

NATIONAL GEOGRAPHIC 125 JAAR ABONNEE GESCHENK. (DEEL 1)

125 JAAR ONDERZOEK EN AVONTUUR.

Al meer dan 25 jaar heb ik een abonnement op het tijdschrift van National Geographic. Een zeer educatief tijdschrift wat in de eerste jaren alleen in het Engels verscheen. Nu wordt het ook uitgegeven in meerdere talen van deze wereld en in het Nederlands voor België en Nederland.  


In het eerste nummer van dit jaar 2013 was er een gesloten envelop bijgevoegd met daarop de tekst; "Een geschenk voor een trouw abonnee".
Deze envelop geopend en eerst eens goed gelezen, want misschien was dit een wrang grapje of zo iets.
Een korting van € 750,- p.p. op een 8 daagse rondreis door Lycië in Turkije; 'In de voetsporen van Alexander de Grote' voor de prijs van € 129,- met overnachtingen in 4 tot 5 sterren hotels plus ontbijt.


Natuurlijk komen daar nog kosten bovenop, zoal luchthaven belasting en de seizoen toelage, maar dat mocht het vooruitzicht van de reis niet drukken.
Alles verliep via RSD; Reise Service Deutschland een mij onbekend bureau. Maar met Nederlandse reisleiding en keuze uit vertrek van Amsterdam, Brussel of Keulen.


Enigszins argwanend eerst maar eens op internet gaan zoeken en een telefoontje naar N.G. of dit wel allemaal klopte. Ja; het klopte allemaal en toen maar gelijk voor twee personen deze mooie reis aanbieding geboekt via internet.
Alles verliep zeer netjes en al het papier werk was zeer snel binnen. Zo ook werden de reisbescheiden ruim van te voren per post toegezonden met verdere reisinformatie.


( Een kaartje van het reisgebied in Turkije.)

Maar wie was Alexander de Grote? Hierover meer in het vervolg; deel 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten