zondag 6 mei 2012

KAAP DE GOEDE HOOP & WISSELEN VAN DE WACHT. (DEEL 5)

NATUURTUIN KAAP DE GOEDE HOOP & CAPE POINT.

Onze chauffeur ( een mengeling van alle kolonisten rassen) was een gezellige prater en vertelde ons in het Zuid-Afrikaans over het park en haar bewoners. De hoofdbewoners zijn de Baboon apen, de Emu's ( een struisvogelsoort), de zebra, de spring- en bontebok en de nodige vogelsoorten.
Verder groeiden er veel verschillende soorten van de Protea, die hier de bijnaam "suikerbossie" heeft. Natuurlijk afhankelijk van het seizoen nog veel meer bloeiende planten.
Op onze vraag waarom de Protea hier deze bijnaam heeft begon hij uit volle borst het volgende liedje te zingen:


SUIKERBOSSIE, 'K WIL JOU HÊ,
SUIKERBOSSIE, 'K ZAL JE KRIJG,
SUIKERBOSSIE, 'K WIL JOU HÊ.
WAT SAL JOU MAMMA DAARVAN SÊ?

Alleen was hier het Suikerbossie niet de bloem van de Protea, maar een troetelnaam voor een meisje. De naam Suikerbossie komt van het feit dat de bloemen sappen uitscheiden die naar suiker smaken.Op verschillende plaatsen stond in het Engels en Zuid-Afrikaars het volgende verzoek:


TAKE NOTHING BUT PHOTOGRAPHS - LEAVE NOTHING AS FOOTPRINTS.


NEEM NIKS BEHALVE FOTO'S NIE - LAAT NIKS BEHALVE VOETSPORE NIE.


Zo wandelden we naar Cape Point en konden een blik op de diep onder ons gelegen Atlantische Oceaan werpen. Het leek me geen aangename plaats om met een schip aan de grond te lopen.
Kizoa slideshow: CAPE POINT. ZUID-AFRIKA. - Slideshow

Zo genoten we ondanls de bewolking van het uitzicht op- en van Kaap de Goede Hoop. We hadden een fraai zicht over de Valsebaai waar vroeger veel schepen zijn vergaan.


Op de terugweg naar Kaapstad bezochten we nog enkele andere baaien zoals de Houtbaai. Deze baai dankt zijn naam aan het feit dat de zeestroming hier alleen hout op het strand achter laat.( Een van de vele Proteabloemen.)


Het was een interessante dag geweest en de moeite waard. Terug gekomen in ons hotel lag daar een bericht voor ons, dat we de volgende dag naar Pretoria zouden vliegen en vandaar verder doorvliegen naar Schiphol Amsterdam.

Het werd deze avond dus een afscheids dinner wat we ons weer goed lieten smaken. Tot onze verbazing kregen we van de chefkok-eigenaar ieder een kleine fles met Van der Hum likeur als afscheidsgeschenk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten