donderdag 21 oktober 2010

EENS STOND HIER - - - (2)

KASTEEL ANNADAEL.


Eens stond op de grens van de gemeenten Echt en Posterholt het fraaie woonkasteel Annadael. Herman Frederick van den Bergh bouwde dit fraaie kasteel rond 1620 voor zijn beide zusters: Anna en Charlotte. Naar de oudste zus werd het kasteel genoemd: Annadael.
Voor er met de bouw kon worden begonnen, zijn er eindeloze processen gevoerd over het grondgebied, tussen van den Bergh en de gemeenten Echt en Posterholt. Desondanks werd er begonnen met de bouw.

Na de dood van Anna ging het kasteel over aan haar nichtje Anna maria die getrouwd was met Bernard Albert van Limburg-Styrum. Na 1652 komt het kasteel in handen van de graven de Pas. In 1771 komt het in eigendom van Pieter Willem de Liedel tot 1852.
Na 1852 komt het kasteel in handen van de Oostenrijkse familie Schloisnigg. Aan het einde van de 19e eeuw werd het kasteel grotendeels gesloopt.

Resten van het eens zo fraaie kasteel getuigen van het bouwwerk en zijn een gedeelte van de toegangspoort, wat steeds verder in verval raakt. Intussen is ook de boog reeds verdwenen.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen